Щоб організм мав можливість нормально функціонувати, йому необхідно багато речовин. Зокрема, жири. Біологічну регуляцію функцій організму здійснює підтип жирів- жирні кислоти. Як правило, їх розділяють на насичені і ненасичені – Омега -3, -6, -9.
Омега 3. Група включає докозагексаєнову, альфа-ліноленову і ейкозапентаєнову кіслоти.С їх допомогою нормалізується робота головного мозку і серця, чиниться опір передчасному старінню клітин, прискорюється процес виведення токсинів і сповільнюються запальні процеси.
Омега 6. До цієї групи належать лінолеву та арахідонову кислоти, які благотворно впливають на здоров’я нігтів, покращують структуру волосся, запобігають розвитку цукрового діабету, артрозу, зменшують в’язкість крові тощо.
Омега 9. До групи входить олеїнова кислота, що знижує тромбоутворення і рівень холестерину в крові, зміцнює імунітет і поліпшує гостроту зору. Також вона служить для активізації створення гормонів та профілактики онкології.
Способи отримання жирних кислот з натуральної сировини зазвичай малоефективні, так як неминуче призводять до зниження ряду корисних властивостей видобутих компонентів або до появи небажаних домішок.
Слід зауважити, що природа подбала про збереження унікальних ПНЖК, особливо АЛК, «упаковуючи» в кісточки разом з маслом також і антиоксиданти – вітамін Е (токоферол) або його більш активний аналог токотриенол. Ця рідкісна форма вітаміну Е є природним антиоксидантом, який в 40-60 разів ефективніший, ніж поширена форма вітаміну Е – токоферол. Вітамін Е запобігає псуванню ПНЖК, забезпечуючи тривале збереження неушкоджених насіння і кісточок. Під впливом кисню повітря або високої температури в процесі переробки фруктової сировини в консерви вітамін Е руйнується, створюючи сприятливі умови для окислення ПНЖК.
Запатентована технологія, за допомогою якої виробляється багатофункціональний продукт «LiQberry®», дозволила омега-3, омега-6, омега-9, вітаміну Е і токотриенолу знаходитися в активній не окисленій формі, тому що процес їх вивільнення з кісточок чорниці відбувається без високих температур і доступу кисню. Докладніше Ви можете дізнатизя тут.