0
Кошик
0 Товар(-ів)
Всього:
0 ₴
Оформити замовлення
Користь ягідних паст
01
02
03
04
4labor
LiQberry рекомендують

Чорнична паста пройшла доклінічні випробування, рекомендується рядом провідних інститутів країни:

  • Інститутом очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова НАМН України,
  • Інститутом кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска НАМН України,
  • Сумським медичним інститутом НАМН України,
  • Інститутом Експериментальної Патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН країни і іншими
tabl 1
Чорнична паста корисніша за свіжу ягоду!

Вплив на організм антиоксиданту визначається не тільки його кількістю в продукті, а й ступенем його активності.

Як показали численні експерименти, антиоксидантна активність чорничної пасти значно вище, ніж антиоксидантна активність свіжої ягоди!

При прийомі 2-3 ложок чорничної пасти в день людина отримує добову дозу антоціанів, еквівалентну склянці свіжої ягоди.

2lev
Вчені про пасту

«…чорнична паста – унікальний антиоксидантний продукт, який не має собі рівних серед харчових продуктів і великого числа фармацевтичних препаратів»

А. П. Левицький, доктор біологічних наук, член-кореспондент НАН України

(Звіт з дослідження поліфенольних речовин пасти чорниці)

1rad
Нейтралізація вільних радикалів антиоксидантами

Куріння, радіоактивне випромінювання, промислове забруднення навколишнього середовища і вихлопні гази, деякі ліки і пестициди, запальні процеси, надмірні фізичні навантаження – все це може привести до появи в організмі великої кількості вільних радикалів (СВ).

СВ – молекула, якій гостро бракує одного електрону, і вона прагне відняти його у будь-якої  іншої молекули, перетворюючи її на такий самий СВ. Відбувається ланцюгова реакція. При цьому ушкоджуються оболонки клітин ДНК.

Чорнична паста – потужний антиоксидант. Її молекула віддає молекулам організму, ніж нейтралізує вільний радикал. Відбувається уповільнення процесів окислення, омолодження і оздоровлення людини.

Вплив ягідних паст на системи та органи людини
benefit
01

Система зору

Покращує зір і знімає втому з очей. Запобігає появі міопії, катаракти, глаукоми. Має антиоксидантну та судинно-протекторну дію.

02

Ендокринна система

Підтримує гормональний фон. Стабілізує рівень глюкози в крові. Допомагає боротися з депресією, неуважністю, безсонням і перевтомою.

03

Серцево-судинна система

Зміцнює судинні стінки і запобігає тромбоутворенню, артеріальній гіпертензії, стенокардії, ішемічній хворобі серця. Нормалізує артеріальний тиск.

04

Травна система

Усуває дисбіоз і нормалізує роботу травного тракту. Надає гепатопротекторну дію.

05

Сечостатева система

Має антибактеріальну дію. Покращує ерекцію. Пом’якшує симптоми клімаксу і нормалізує менструальний цикл.

06

Опорно-рухова система

Є будівельним матеріалом для кістково-м’язової тканини, збільшує їх міцність і щільність.

Цілющий склад паст LiQberry
Хлорогенова кислота

Основною діючою речовиною поліфенолів чорниці є  хлорогенова кислота (ХГК) – складний ефір кавової і хінної кислот.

Як вона діє на організм?

Для того, щоб зрозуміти це, потрібно знати, звідки наш організм бере енергію;

  • спочатку з їжі, конкретно — з жирів і вуглеводів, що ми споживаємо. Коли вони закінчуються, наш організм «дістається» до запасів глікогену, який знаходиться в наших м’язах. Тільки в останню чергу, коли вже зовсім не залишається вибору, організм починає переробляти жирові запаси. Дія хлорогенової кислоти полягає в тому, що вона блокує вихід глікогену з м’язів, і нашому організму не залишається іншого вибору, окрім як відразу приступати до переробки жирових запасів. Таким чином, хлорогенова кислота сприяє схудненню

 Має потужну антиоксидантну дію, а також наступні властивості:

  • противірусну, антибактеріальну, протизапальну дію;
  • виводить зайву рідину з організму, сприятливо впливає на серцево-судинну систему;
  • сприяє підвищенню поглинання глюкози м’язовою тканиною, за рахунок чого рівень глюкози у крові знижується, активується м’язова енергія;
  • знижує ступінь поглинання вуглеводів, що теж сприяє зниженню рівня глюкози.

Зміст ХГК в плодах чорниці -1,6%, а в чорничній пасті 9,9%!

У 2 столових ложках пасти міститься більше 1000 мг ХГК, що відповідає рекомендованій денній нормі дорослої людини із середньою статурою.

Висновок:

«ХГК має сильні антиоксидантні, антивірусні, антибактеріальні, антигрибкові властивості, проявляє гіпоглікемічну, гіпохолестеринемічну, протипухлинну та гепатопротекторну дії. Встановлено її пребіотичні властивості.

«Див.« Хлорогенова кислота: біохімія і фізіологія »

Поліфеноли

ПОЛІФЕНОЛИ є природними пребіотиками, які пригнічують ріст патогенної та умовно патогенної мікрофлори, сприяють росту біфідо- та лактобактерій, виступають як імунокоректори.

ПОЛІФЕНОЛИ (ВІТАМІН Р) ВКЛЮЧАЮТЬ:

Фенольні кислоти:

  • сприяють уповільненню запальних процесів;
  • мають виражену бактерицидну та бактеріостатичну дію.

Антоціани:

  • ефективно зв’язують вільні радикали;
  • поліпшують функцію вербальної пам’яті у людей з помірними когнітивними розладами;
  • знижують рівень «поганого» холестерину (тобто холестерину низької щільності), що зменшує ризик розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця;
  • знижують рівень глюкози у крові, проявляючи інсуліноподібну дію;
  • відновлюють функцію підшлункової залози;
  • зміцнюють стінки судин, покращують процеси мікроциркуляції та впливають на процеси регенерації в сітківці ока, попереджають розвиток патологічних процесів, сприяють покращенню сутінкового зору.
Харчові волокна

Харчові волокна, вона ж клітковина, – це компоненти їжі, які не перетравлюються ферментами шлунка. А саме – оболонки і м’якоть рослин – зерен, бобових, овочів, фруктів та ягід. Її немає в молочних продуктах, яйцях, рибі, м’ясі, міститься клітковина в продуктах виключно рослинного походження. Чорниця – ягода з високим вмістом клітковини, в 100 г чорничної пасти міститься
2,79 г харчових волокон.

Чим корисна клітковина:

  • володіє склеюючими властивостями
  • регулює всмоктування цукрів в кишечнику, вміст глюкози в крові і викид інсуліну;
  • приводить в норму холестерин;
  • прибирає канцерогенні речовини, тим самим очищаючи організм;
  • в кишечнику виконує функцію глюкози;
  • за рахунок дрібнодисперсної і водорозчинної структури уповільнює всмоктування вуглеводів.
Хром і цинк

У чорничній пасті високий вміст цинку і хрому, які запускають енергетичний обмін організму. Також мікроелементи беруть участь в синтезі інсуліну, який постачає в організм глюкозу. Тому чорниця корисна не тільки людям з високими фізичними навантаженнями, але і діабетикам.

Cr в нормі – ніколи не розвивається цукровий діабет, крім цього відомі такі властивості цього елементу:

  • підвищує м’язовий тонус і фізичну силу;
  • уповільнює накопичення і виводить ліпопротеїни низької щільності;
  • сприяє накопиченню ліпопротеїнів високої щільності;
  • нормалізує функцію щитовидної залози;
  • зменшує потребу в кількості інсуліну;
  • знижує рівень цукру в крові.
Біохімічний склад

З біохімічним складом ягідних паст можна ознайомитися тут

Як позбутися дефіциту мікроелементів за допомогою чорничної пасти «LiQberry»?

Omega-3-6-9

Щоб організм мав можливість нормально функціонувати, йому необхідно багато речовин. Зокрема, жири. Біологічну регуляцію функцій організму здійснює підтип жирів- жирні кислоти. Як правило, їх розділяють на насичені і ненасичені – Омега -3, -6, -9.

Омега 3. Група включає докозагексаєнову, альфа-ліноленову і ейкозапентаєнову кіслоти.С їх допомогою нормалізується робота головного мозку і серця, чиниться опір передчасному старінню клітин, прискорюється процес виведення токсинів і сповільнюються запальні процеси.

Омега 6. До цієї групи належать лінолеву та арахідонову кислоти, які благотворно впливають на здоров’я нігтів, покращують структуру волосся, запобігають розвитку цукрового діабету, артрозу, зменшують в’язкість крові тощо.

Омега 9. До групи входить олеїнова кислота, що знижує тромбоутворення і рівень холестерину в крові, зміцнює імунітет і поліпшує гостроту зору. Також вона служить для активізації створення гормонів та профілактики онкології.

Способи отримання жирних кислот з натуральної сировини зазвичай малоефективні, так як неминуче призводять до зниження ряду корисних властивостей видобутих компонентів або до появи небажаних домішок.

Слід зауважити, що природа подбала про збереження унікальних ПНЖК, особливо АЛК, «упаковуючи» в кісточки разом з маслом також і антиоксиданти – вітамін Е (токоферол) або його більш активний аналог токотриенол. Ця рідкісна форма вітаміну Е є природним антиоксидантом, який в 40-60 разів ефективніший, ніж поширена форма вітаміну Е – токоферол. Вітамін Е запобігає псуванню ПНЖК, забезпечуючи тривале збереження неушкоджених насіння і кісточок. Під впливом кисню повітря або високої температури в процесі переробки фруктової сировини в консерви вітамін Е руйнується, створюючи сприятливі умови для окислення ПНЖК.

Запатентована технологія, за допомогою якої виробляється багатофункціональний продукт «LiQberry», дозволила омега-3, омега-6, омега-9, вітаміну Е і токотриенолу знаходитися в активній не окисленій формі, тому що процес їх вивільнення з кісточок чорниці відбувається без високих температур і доступу кисню. Докладніше Ви можете дізнатизя тут.

Пектин і кислоти

Складно недооцінювати роль ще одного компонента чорниці: пектину – природного пребіотика, який зменшує процеси бродіння в організмі та пов’язує і виводить солі важких металів і радіонукліди. Крім цього, пов’язуючи холестерин в крові і виводячи його, пектин грає важливу роль в поліпшенні функцій серцево-судинної системи людини.

У зрілої чорниці вміст пектину сягає 0,8%, або 0,8 г на 100 г ягоди, з них близько 0,2 г засвоюваного пектину, а 0,6 г незасвоюваного або протопектину. В отриманій з чорниці пасті «LiqQberry» кількість пектину зростає до 0,5 г, збільшуючись практично в 2,5 рази.

Наша технологія дозволяє здійснювати процес гідролізу протопектину, тобто його перехід в засвоювану форму, набагато ефективніше, ніж традиційна технологія, яка використовує високі температури, в результаті якої руйнується ряд вітамінів.

Докладніше про пектини можна дізнатися зі статті.

Показати ще
Засвоюваність паст

При виробництві паст використовуються органічні дикорослі ягоди, зібрані в екологічно чистих районах Волині. Відомо, що саме в кісточці чорниці зосереджені необхідні людині:

– вітаміни А і Е,

– поліненасичені жирні кислоти Омега-3, Омега-6, Омега-9

– хлорогенова  кислота (потужний антиоксидант).

Однак при вживанні свіжої ягоди кісточка не засвоюється зовсім, а засвоюваність корисних речовин ягоди ледве сягає 40%.

Унікальна інноваційна HTD-технологія, створена академіком Осипенко Сергієм Борисовичем, дозволяє витягувати ці цінні компоненти кісточки та шкірки ягід, щоб організм засвоював корисні речовини практично на 100%.

benefit-info