Обережно! Глютен!
19 укр

При всій різноманітнітності продуктів, які доступні нам на прилавках магазинів, так легко заплутатися та не помітити загрозу, що можуть приховувати в собі найпростіші печиво чи булочка. Що ж там такого може бути страшного, чого ще не знає сучасна та освічена людина? А ми підкажемо. Глютен! І він міститься фактично у всіх злакових культурах! І як виявляється, не кожен організм може нормально сприймати цей, здавалося б, невинний білок, який століттями вживали в їжу наші предки. Лише кілька років тому вчені виявили, що глютен може викликати целіакію.

Люди з таким діагнозом не переносять глютен, тому вживання глютеновмісних продуктів може викликати ушкодження тонкого кишківника. На внутрішній його поверхні відмирають крихітні пальцеподібні ворсинки, які виконують в кишківнику важливу роль: через них поживні речовини з їжі всмоктуються в кров.

Целіакію неважко виявити за допомогою лабораторних досліджень. І якщо Ви відчуваєте, що з вашим організмом не все гаразд, радимо провести лабораторні дослідження на виявлення целіакії. Розуміння проблеми допоможе Вам скоригувати своє харчування та виключити з раціону продукти харчування, які погіршують Ваше самопочуття. При виявленні у себе такого діагнозу необхідно буде ретельно перевіряти склад харчових продуктів для щоденного вжитку, адже навіть невелика кількість глютену може спровокувати загострення.

Не можна не згадати, що наші ягідні пасти теж радять до вживання при целіакаї. Адже, наприклад, чорнична паста чудово засвоюється, навіть при пошкодженому кишківнику. А ще паста є чудовим помічником для засвоєння корисних елементів з їжі, що не засвоїлася б при целіакії.

Головне пам’ятайте, що запорука здоров’я – завжди прислухатися до свого організму! А ягідні пасті LiQberry  допоможуть Вам залишатися здоровими и бадьорими!